رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی یادآور شد: فسفر موجود در بوقلمون 4 برابر میگو است و میزان فسفر در بوقلمون 238 میلیگرم در 100 گرم است.
فانی افزود: پروتئین موجود در بوقلمون 81/28درصد و بدین معنی پروتئین آن از هر گوشتی بیشتر است.
وی عنوان کرد: از رسالتهای اصلی مرکز تحقیقات کشاورزی استان و بخش تحقیقات علوم دامی مرکز که ایستگاه تحقیقات بوقلمون را پشتیبانی میکند طراحی و اجرای پروژههای تحقیقاتی است با توجه به پتانسیلهای مساعد منطقه و توان علمی همکاران مرکز تاکنون فعالیتهای زیادی در ایستگاه تحقیقات بوقلمون انجام شده که در کنار کارهای تحقیقاتی پرورش دهندگان بیشماری سالیانه جهت خرید جوجه بوقلمون یکماهه از ایستگاه تحقیقات بوقلمون علاقه نشان میدهند.
رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی از تحقیقات انجام شده گفت و افزود: بررسی بهترین زمان و تعداد دفعات تلقیح مصنوعی در بوقلمون های بومی، برآورد ضرایب اقتصادی برخی صفات مهم تولیدی در بوقلمون های ایستگاه تاتار و همینطور تاثیر برنامههای مختلف نوری بر سن بلوغ، راندمان تولید تخم و جوجه درآوری در بوقلمون های بومی ایستگاه تاتار از تحقیقات اجرا شده در مرکز تحقیقات سهند می باشد.
فانی با اشاره به مزایای گوشت بوقلمون ادامه داد: در بوقلمون مقدار زیادی امگا-3 وجود دارد که باعث باز شدن مجاری عروق بدن و پایین آورنده کلسترول میشود و از مزمن شدن بیماریها جلوگیری میکند، بوقلمون دارای انواع ویتامینBازجمله 1B،3B،6Bو 12Bبه میزان 7/7 میلیگرم در 100 گرم است و برای جلوگیری از افسردگی و بیماریMSو از بین بردن کمخونی مؤثر است و سدیم موجود در گوشت بوقلمون 33 میلیگرم در 100 گرم است که از بیماری های قلبی جلوگیری می کند و باعث تنظیم فشار خون می شود و همچنین سدیم عامل جذب کلسیم و فسفر در بدن است.
وی از دیگر تحقیقات محققان مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی گفت و افزود: بررسی دامنه پراکندگی و خصوصیات فنوتیپی بوقلمون های بومی آذربایجان، بررسی توان تولید و پتانسیل ژنتیکی بوقلمونهای آذربایجان، بررسی اثر وزن تخم بر روی میزان جوجهدرآوری، زمان تفریخ و افزایش وزن بدن در بوقلمون های آذربایجان شرقی، اثرات همخونی بر صفات تولیدی و تولیدمثلی در بوقلمون های بومی آذربایجان و بررسی پتانسیل ژنتیکی خصوصیات لاشه بوقلمونهای بومی آذربایجان از پروژههای تحقیقاتی مصوب و اجرا شده مرتبط با بوقلمون در ایستگاه محسوب می شوند.
رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی یادآور شد: پرورش دهندگان بیشماری سالیانه جهت خرید جوجه بوقلمون یکماهه از ایستگاه تحقیقات بوقلمون علاقه نشان میدهند، به طوری که تا اوایل سال 1393 بیش از 000 200 قطعه جوجه بوقلمون یکماهه به روستاهای منطقه و سایر استانها توزیع شده است.
وی با اشاره به افزایش مصرف گوشت بوقلمون در کشور اظهار کرد: گوشت بوقلمون به عنوان یکی از 14 ماده غذایی معجزه گر معرفی شده است. فانی تاکید کرد: این انتظار دور از ذهن نیست که در آینده نزدیک با گسترش شیوه تولید گوشت بوقلمون در کشور شاهد جایگاه اصلی این محصول و سایر فرآوردههای جنبی آن در سبد مصرفی خانوادههای ایرانی باشیم.